Voordelen vloerverwarming energie vriendelijke manier van verwarmen

Vloerverwarming is een populaire manier om uw huis of kantoor te verwarmen via de vloerverwarming die in de vloer is ingebouwd. Vloerverwarming werd reeds  in de Romeinse tijd toegepast  door warme lucht, die afkomstig was van een houtvuur, door een holle ruimte onder de vloer te laten stromen. Tegenwoordig zijn er verschillende systemen voor vloerverwarming, die Elektrisch of met Warm Water kunnen werken.

De vloerverwarming functioneert op een watertemperatuur van gemiddeld 35 tot 40 graden. Doordat deze lage watertemperatuur de vloer op moet warmen heeft dit een trage opstarttijd. Het opstarten van het systeem en de vloermassa op temperatuur brengen, vergen de meeste energiekosten. Als de vloer eenmaal is voorzien van zijn basiswarmte hoeft er vervolgens weinig warmte/energie aan toegevoegd te worden om deze temperatuur te behouden. De meest energiezuinige manier van verwarmen is om de thermostaat op een constante temperatuur te houden om zo de vloer van zijn constante basiswarmte te voorzien. De heeft tevens als voordeel dat er altijd een behaaglijke warmte in huis aanwezig is.

gecertificeerd bedrijf

Roy Steenbekkers Vloertechniek te Brabant is het betrouwbare adres voor alle soorten vloerverwarming in België en Nederland.
Product Garantie | Product Certificaat | Attest met Product Certificaat